Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Την Κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές

Τετάρτη 3/3 και το κυβερνητικό επιτελείο έρχεται να βάλει τέρμα στις φήμες περί έκτακτων μέτρων που τόσο καιρό σχολιάζονταν υπόγεια κάνοντας την ελληνική κοινωνία καζάνι που σιγοβράζει… Και το αποτέλεσμα; Μείωση 30% σε 13ο, 14ο μισθό και επίδομα αδείας, πάγωμα συντάξεων, μείωση ειδικών επιδομάτων κατά 12%, μείωση επιδομάτων ΔΕΚΟ 7%, αυξήσεις σε ΦΠΑ τσιγάρα, ποτά και καύσιμα. Και είναι μόνο η αρχή καθώς το πρόγραμμα σταθερότητας μας επιφυλάσσει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις…
Τη στιγμή που το σύνολο του πληθυσμού και κυρίως της εργατικής τάξης (είτε αυτοί εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα), ζει υπό το φόβο της επικείμενης εξαθλίωσης, η πιο αντιλαική κυβέρνηση της μεταπολίτευση επιλέγει να ξεπεράσει την κρίση των καπιταλιστών πίνοντας το αίμα του λαού. Για μια κρίση δημιούργημα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, του κεφαλαίου που τόσα χρόνια εκμεταλλεύεται τα κέρδη της υπεραξίας των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου βρίσκει τη λύση στη μείωση των μισθών της ψωροκώσταινας , ενώ για μια ακόμα φορά βιομήχανοι, τραπεζίτες, υψηλόμισθα στελέχη και προφανώς βουλευτές μένουν στο απυρόβλητο αφού τα μέτρα πέρασαν και δεν άγγιξαν!
Στην ευρωπαική αλυσίδα η Ελλάδα γίνεται ο πιο αδύναμος κρίκος στον οποίο μετακυλύονται όλα τα βάρη της συγκυρίας. Ξανά και ξανά οι ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο επιβάλλοντας τις πλέον νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε μια κυβέρνηση που ζητιανεύει ψίχουλα για να σώσει έστω και προσωρινά το τομάρι της… Ξανά και ξανά οι ευρωπαίοι κεφαλαιοκράτες και οι τραπεζίτες –μέσω των κυβερνόντων τους- επιβάλλουν ακραίες αντιλαικές λύσεις για να σώσουν τα κέρδη τους. Και φυσικά αν δεν ανταποκριθούμε όπως πρέπει –βλ. όπως θέλουν οι τελευταίοι- υπάρχει και ο επόμενος σταθμός στα χέρια των αμερικάνων του ΔΝΤ.
Απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και κάθε άλλο πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας έρχεται να επιλέξει μεταξύ της καταστροφής της δικής του ή των από πάνω του –των εκμεταλλευτών του. Ήδη από τις κινητοποιήσεις που έγιναν ένα προηγούμενο διάστημα οι διαθέσεις του κόσμου έγιναν φανερές. Η ελληνική εργαζόμενη τάξη δεν είναι διατεθειμένη να χαραμίσει ούτε ένα ευρώ για αυτούς που τόσα χρόνια την εκμεταλλεύτηκαν, αυτούς που καταρήμαξαν τα ταμεία και τα αποθεματικά του κράτους. Πλάι στους εργαζομένους είναι και η δική μας θέση, των φοιτητών και αυριανών εργαζομένων, που περισσότερο από κάθε άλλο αφορούν τα μέτρα που ήρθαν αλλά πολύ περισσότερο τα μέτρα που έρχονται…
Εμείς, ως ΑΝΤΙΔΟΤΟ-Ε.Α.Α.Κ. καλούμε τον κόσμο της σχολής να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από γενική συνέλευση του συλλόγου για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 10/3 και στην εργατική πορεία που κήρυξαν πρωτοβάθμια σωματεία στις 16/3 με προσυγκεντρώσεις στα προπύλαια.

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου